Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Pieter Verelst
Pieter Verelst
Pieter studeerde aan HKU, de toneelschool in Utrecht, waar hij in 2014 afstudeerde. Zijn eerste stage deed hij bij het Noord Nederlands Toneel met de voorstelling "Oresteia". Zijn tweede stage liep hij bij Sonnevanck met de muziektheater voorstelling "Tijl Uilenspiegel", waar hij te zien was als Tijl Uilenspiegel. Deze voorstelling werd door de Officiƫle Juryselectie van het Nederlands Theaterfestival geselecteerd voor een Gouden Krekel, als de meest indrukwekkende voorstelling van 2013.

In de zomer van 2014 trok hij naar Kroatiƫ voor de opnames van de film "Paradise Trips", geregisseerd door Raf Reyntjens, waar hij de rol van Lexander vertolkte. In het najaar van 2014 vertolkte Pieter ook de rol van Wim in "Problemski Hotel", gebaseerd op het boek van Dimitri Verhulst, geregisseerd door Manu Riche. Beide films worden vermoedelijk in het najaar van 2015 uitgebracht.

Op televisie speelde had hij enkele bijrollen in series als "Zone Stad" en "Aspe".

Ook als stemacteur is hij actief, vooral in Nederland. Zo sprak hij in 2012 de voice-over in voor de performance voorstelling theatermaker en regisseur Dries Verhoeven, bij productiehuis Huis aan de Werf in de theatervoorstelling "God zegen de Greep". In 2014 vertolkte hij Ben in de bioscoopfilm Pieter Post, Spiral in de animatiereeks Pac-man, sneeuwvlokje in de animatiefilm "De ondeugende Kerstlijst", hij had diverse bijrollen in "Olive de Struisvogel" en een hoofdrol in Power Rangers en "Chica Vampiro".