Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Nyncke Beekhuyzen
Nyncke Beekhuyzen
O.A.: LOTTE, SÜSKIND, DEDE, DANNI LOWINSKI, PETTICOAT


Nyncke Beekhuyzen (1980) studeert in 2003 af aan de Toneelschool in Amsterdam. Sindsdien vertolkt ze vaste rollen in verschillende series waaronder I.C., Julia’s Tango, Verborgen Gebreken, Kasper en de Kerstengelen en Danni Lowinski.

De meeste bekendheid kreeg ze toen ze in 2006 de rol speelde van Lotte, de hoofdrol in de gelijknamige succesvolle telenovelle (TALPA).

In 2012 kwam de film Süskind (Rudolf van den Berg) uit waarin ze één van de hoofdrollen vertolkte, gevolgd door de NTR Kort! Amstel (Jaap van Eyk) in 2013, de NTR Kort! Je vriendin koopt een vis op de markt (Emma Westenberg) in 2015 en de jeugdfilm Dede; Mehmet met de gele laarzen (Tamara Miranda).

Naast haar werkzaamheden voor televisie en film speelde ze in voorstellingen als De Eetclub (Bos Theaterproducties), Sexual Perversity (REP) en Kabaal & Liefde (Zeeland Nazomer Festival). Ook maakte ze van 2011 tot en met 2013 elk jaar een voorstelling voor Theaterfestival Boulevard met het theatercollectief En Consorten.

Sinds 2014 maakt Nyncke als zangeres deel uit van de Amsterdamse band laGarçon*, die in 2015 hoge ogen gooide tijdens hun festival tour.

In 2016/2017 is Nyncke te zien in de NPO1 serie Petticoat (Pim van Hoeve), waarin ze de rol van Suzy vertolkt en speelt ze in de NTR Kort! film De begrafenis van de verlegen mens (Joost van Hezik).

Vanaf 2018 zal ze te zien zijn in de nieuwe SBS6 serie Zomer in Zeeland geproduceerd door IDTV en geregisseerd door Maarten Treurniet en Johan Timmers.

Voor meer informatie: www.nynckebeekhuyzen.nl