Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Filmmakerssymposium - woensdag 27 februari 2019
Door  |  19 Februari 2019 00:00 uur
Filmmakerssymposium - woensdag 27 februari 2019

UITNODIGING

 

FILMMAKERSSYMPOSIUM ‘WAAR LEGGEN WE DE LAT?’

27 februari van 10.30 - 13.00 uur [inloop vanaf 10.00 uur]

in Eye Filmmuseum

 

Hoe denken filmmakers over de kwaliteit van de Nederlandse film? 

Een inspirerende ochtend naar aanleiding van de filmmakersenquête.

 

Sprekers: onder anderen scenarist en creatief adviseur Miguel Machalskien de Deense regisseur/scenarist Jens Peter (Rumle) Hammerich.

 

Moderator: interviewer/schrijver Frénk van der Linden

 

Over Miguel Machalski: 

Miguel Machalski is scenarist en scenario-adviseur voor filmprojecten over de hele wereld, van wereldcinema tot grote studio-producties en werk van prominente filmmakers als Clint Eastwood en David Cronenberg.

 

Over Jens Peter (Rumle) Hammerich:

Jens Peter Hammerich, beter bekend als Rumle Hammerich, is een Deense regisseur, scenarist en producent, bekend van spraakmakende series als The Bridge en Borgen.

 

Over de filmmakersenquête: 

Filmmakershebben in eigen gelederen een enquête gehouden, onder de leden van het Dutch Directors Guild, Netwerk Scenarioschrijvers en Acteursbelangenvereniging ACT, over de kwaliteit van de Nederlandse film enhet klimaat waarin die tot stand komt. De resultaten daarvan worden tijdens het symposium gepresenteerd en besproken met filmmakers van eigen bodem en buitenlandse gasten. We hopen op je komsten kijken graag samen naar de toekomst.

 

Over Filmmakersinitiatief 2018:

De enquête en het symposium worden georganiseerd door ‘Filmmakersinitiatief 2018’,bestaande uit Arno Dierickx(regisseur, scenarist), Maarten Treurniet (regisseur, scenarist), Gijs Scholten van Aschat (acteur), Sytske Kok (scenarist, regisseur) en Karin Wolfs (filmjournalist). Het doel van Filmmakersinitiatief 2018 is een debat aan te zwengelen over de inhoudelijke kwaliteitvan de Nederlandse film. Het symposium wordt mede mogelijk gemaaktdoor EYE Filmmuseumen de Akademie van Kunsten.

 

Gratis toegankelijk - wel tijdig een kaartje reserverenvoor een plek! Dit kan via onderstaande link:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-filmmakerssymposium-waar-leggen-we-de-lat-55067389043?utm_term=eventurl_text 

EYE

EYE

Amsterdam

Alleen leden van Act kunnen reacties plaatsen.