Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Concordia Enschede wint Roel Oostraprijs
Door  |  9 September 2016 00:00 uur
Concordia Enschede wint Roel Oostraprijs Concordia is winnaar van de Roel Oostraprijs 2016, de prijs voor het meest gastvrije theater volgens acteurs, dansers, technici en ander reizend personeel. In het televisieprogramma Volle Zalen (21.15 uur NPO 2) van 8 september, is te zien hoe cabaretier Pieter Derks de prijs, een beeldje van kunstenaar Helga Kock Am Brink, uitreikt aan de directeur van Theater Concordia, Willem Jaap Zwart.

De prijs wordt sinds 2014 jaarlijks toegekend en is vernoemd naar directeur Roel Oostra van Schouwburg De Lawei in Drachten, een legende in de omgang met artiesten die bij hem optraden. Via een online stemming hebben leden van ACT, NTB (Nederlandse Toonkunstenaars Bond) en de Kunstenbond hun voorkeur kenbaar gemaakt. Theater Concordia voert de top 3 aan met daarin De Toneelschuur uit Haarlem (2e) en Theaters Tilburg (3e). Vorig jaar ging de prijs naar RASA in Utrecht.

Enkele quotes van theatermakers die stemden:

"Concordia is voor mij Het Carré van Enschede!"
"Het is een mooi, oud theater met trapsgewijze, rood gestoffeerde vaste stoelen. Drie gedeeltes in de rondte. Het toneel is beneden maar niet te ver weg. Makkelijke entree, lift, rolstoelvriendelijk en voor kinderen een heerlijke plek om theater te maken en te zien."
"Veel bedrijvigheid, enthousiaste medewerkers."
" 'Is thuiskomen, omdat ik altijd mijn weg vind en aandachtmomenten van medewerkers krijg!"
"Concordia is klein,, maar 't is fijn toeven door de sfeer"

Directeur Willem Jaap Zwart is blij met de prijs: "We timmeren met z'n allen hard aan de weg om kunst en cultuur voor iedereen toegankelijk, interessant en verrassend te maken, omdat het ons leven echt kan verrijken. De kwaliteit van je culturele product, je personeel en de sfeer die je uitstraalt zijn daarbij belangrijke voorwaarden. We willen dat het publiek en theatermakers zich bij ons thuis voelen. En kennelijk voelt men dat ook. Een pluim dus voor onze medewerkers en onze zeer betrokken vrijwilligers. En bedankt aan alle makers die op ons gestemd hebben."

Concordia is winnaar van de Roel Oostraprijs 2016, de prijs voor het meest gastvrije theater volgens acteurs, dansers, technici en ander reizend personeel. In het televisieprogramma Volle Zalen (21.15 uur NPO 2) van 8 september, is te zien hoe cabaretier Pieter Derks de prijs, een beeldje van kunstenaar Helga Kock Am Brink, uitreikt aan de directeur van Theater Concordia, Willem Jaap Zwart. 

De prijs wordt sinds 2014 jaarlijks toegekend en is vernoemd naar directeur Roel Oostra van Schouwburg De Lawei in Drachten, een legende in de omgang met artiesten die bij hem optraden. Via een online stemming hebben leden van Act (beroepsvereniging acteurs), NTB (Nederlandse Toonkunstenaars Bond) en de Kunstenbond hun voorkeur kenbaar gemaakt. Theater Concordia voert de top 3 aan met daarin De Toneelschuur uit Haarlem (2e) en Theaters Tilburg (3e). Vorig jaar ging de prijs naar RASA in Utrecht. 

Enkele quotes van theatermakers die stemden:

  • “Concordia is voor mij Het Carré van Enschede!”
  • “Het is een mooi, oud theater met trapsgewijze, rood gestoffeerde vaste stoelen. Drie gedeeltes in de rondte. Het toneel is beneden maar niet te ver weg. Makkelijke entree, lift, rolstoelvriendelijk en voor kinderen een heerlijke plek om theater te maken en te zien.”
  • “Veel bedrijvigheid, enthousiaste medewerkers.”
  • “ ’Is thuiskomen, omdat ik altijd mijn weg vind en aandachtmomenten van medewerkers krijg!”
  • “Concordia is klein,, maar ‘t is fijn toeven door de sfeer”

Directeur Willem Jaap Zwart is blij met de prijs: “We timmeren met z’n allen hard aan de weg om kunst en cultuur voor iedereen toegankelijk, interessant en verrassend te maken, omdat het ons leven echt kan verrijken. De kwaliteit van je culturele product, je personeel en de sfeer die je uitstraalt zijn daarbij belangrijke voorwaarden. We willen dat het publiek en theatermakers zich bij ons thuis voelen. En kennelijk voelt men dat ook. Een pluim dus voor onze medewerkers en onze zeer betrokken vrijwilligers. En bedankt aan alle makers die op ons gestemd hebben.”

Alleen leden van Act kunnen reacties plaatsen.