Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Nhung Dam
Nhung Dam
Nhung Dam studeerde in 2011 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Haar afstudeervoorstelling De Hollanders geschreven door Arnon Grunberg werd geregisseerd door Gerardjan Rijnders. Ze liep onder andere stage bij het Nationale Toneel in de voorstelling Faust I&II onder regie van Johan Doesburg. Tevens speelde ze in Don Q onder regie van Jeroen van den Berg en Jakop Ahlbom bij Theater het Amsterdamse Bos. Ook was ze te zien in en schreef zij mee aan Human Cargo bij de Toneelmakerij onder regie van Liesbeth Colthof.

Ze speelde na haar afstuderen in de voorstelling Listen&See, een coproductie van Toneelgroep Oostpool (regie Marcus Azzini) en het Vlaams dansgezelschap Ward/Ward (choreografie Ann van den Broek). Ze maakte met Koos Terpstra de succesvolle voorstelling Zonsopgang/Zonsondergang voor het theaterfestival Oerol.

Nhung vertolkte een rol in de voorstelling Liefde Levenslang bij Hummelinck Stuurman producties onder de regie van Ignace Cornelissen en daarna in de voorstelling Verkocht geregisseerd door Paul Knieriem en Daniel van Klaveren bij de Toneelmakerij.

Nhung speelde in diverse tv-series en films en was ze onder andere wekelijks te zien in het televisieprogramma Villa Achterwerk: Van Hier tot Tokio.

Het afgelopen seizoen was Nhung verantwoordelijk voor enkele regies, waaronder een cabaretprogramma, de voorstelling Thriller, die ze samen met Koos Terpstra heeft geschreven en Geef me m’n stal terug geschreven door Dick van den Heuvel.

Het komende seizoen zal ze jurylid zijn voor het Leids Cabaret Festival en voor het Zuidelijk Toneel een nieuw toneelstuk schrijven.