Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Nanette Edens
Nanette Edens
http://nanetteedens.nl

Nanette Edens (1969), (sinds 24 nov dit jaar op tv te zien in de nieuwe 8-delige dramatelevieserie PETTICOAT bij de KRO/NCRV) studeerde in 1994 af aan de Arnhemse Toneelschool. In de jaren die volgen werkt ze nauw samen met Leonard Frank (Theater van het Oosten) en Frans Strijards (Art & Pro).
Ze speelt o.a. bij de Theatercompagnie en het Nationale Toneel.
Ook staat ze Lodewijk de Boer bij als regieassistent in de muziektheaterproduktie JONA, DE NEEZEGGER van het Willem Breuker Kollektief.

In 2005 speelt ze onder regie van Olivier Provily de spraakmakende solo 4.48 PSYCHOSE van Sarah Kane bij ZTHollandia. Ze wordt vanaf dat moment veelvuldig teruggevraagd door Het Zuidelijk Toneel. Naast Provily werkt ze met Matthijs Rümke, Peter de Graef, Gerardjan Rijnders, Rob Ligthert, Marcel Osterop en Leen Braspenning.

In 2007 speelde ze haar eerste filmrol naast Bert Luppes in LANDJE, een van de Nieuwe Lola's van de VPRO in regie van Danyael Sugawara (de film is hier te zien; klik op 'links' in het menu hierboven).

In 2010 wint ze de COLOMBINA voor haar rol van Weduwe Edens in AMORA van Peer Wittenbols in regie van Rob Ligthert ( juryrapport; zie 'in de pers' hierboven).
Haar samenwerking met Frans Strijards krijgt in 2010 een vervolg in de vorm van de monoloog 'Hé jij daar...' die hij voor haar schrijft en haar regisseert en in 2014 als Nanette de monoloog voor een korte tournee herneemt.

Sinds 2013 is ze werkzaam als freelance-acteur. Afgelopen seizoen is Nanette te zien geweest in de voorstelling NACHTVLUCHT van Theatergroep Suburbia.

Op het witte doek en TV is ze te zien geweest in de succesvolle televisieserie PENOZA II en WIL van Sander Burger voor NTRKORT!
Afgelopen seizoen (2015) schreef ze de tekst voor de prijzenwinnende afstudeerfilm TARIKAT van Jasmijn Schrofer aan de NFA, sprak ze voice-over in bij de korte film HET FANTASTISCHE GEDOE van Sarah Blok en speelde ze o.a. de hoofdrol in HET EINDE VAN MONICA, de afstudeerfilm (master) van Thomas Nuyten aan het KASK te Gent die afgelopen jaar voor het Nederlands Filmfestival en Internationaal Kortfilmfestival Leuven geselecteerd en vertoond werd.

Naast acteren regisseert ze en geeft ze les op Theaterschool De Trap en is (on)regelmatig gastdocent op de toneelscholen in Utrecht, Amsterdam en Arnhem.
Ze woont in Voorschoten.

Tot en met 22 dec 2016 is ze in de theaters te zien als Gertrude in Hamlet bij ZEP theaterproducties. (zie www.zep.nu)

(foto Claudia Kamergodski)