Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Merel Baldé
Merel Baldé
Merel Baldé (Dordrecht, 1991) studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Na het behalen van haar diploma speelde ze o.a. de vrouwelijke hoofdrol in Soldaat van Oranje - De Musical, de toneelvoorstelling Kuyper & Wilhelmina en in de Duitstalige voorstelling die Hermannsschlacht.
Op televisie was Merel te zien in Klokhuis, Flikken Maastricht en De Meisjes van Thijs. Deze kerst zal de film All You Need Is Love verschijnen waarin Merel speelt.

Tijdens haar opleiding ontdekte Merel haar liefde voor het schrijven en componeren van liedjes. Ze studeerde af met de muzikale show Lady White onder regie van Nik van den Berg. Merel is altijd muziek blijven maken. Zo tourde ze met haar muzikale onewomanshows door het land en speelde in verschillende theaters.

In 2018 besloot Merel de stap te maken naar de popmuziek. Ze richtte MEROL op. Een onewomanband waarmee ze Nederlandstalige popmuziek maakt. Op Valentijnsdag bracht ze haar eerste EP BOTER uit en videoclip bij het nummer IK WIL EEN KIND VAN JOU onder regie van Dominique Michelle Gimberg (Tongen, Vlam). De clip ging binnen no-time viral en werd opgepikt door diverse media.

Merel werkt ook als stemactrice en heeft verschillende animatieseries ingesproken waaronder The Loud House, Guardians of The Galaxy, Scooby Doo en de bioscoopfilms Ballerina, Pieter Konijn en The Emoji Movie.

Aankomende zomer is Merel te zien in de Paradevoorstelling Kwispelsteertje van Theatergroep Max Tak en zal MEROL op verschillende festivals spelen.