Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Melody Klaver
Melody Klaver
Klaver is op 09-09-1990 geboren in Amsterdam en groeide op in het aangrenzende dorp Abcoude.
Op twaalf jarige leeftijd speelde ze haar eerste hoofdrol in de afstudeerfilm ‘Mijn zusje Zlata’ van de Nederlandse Filmacademie (2003). Twee jaar later speelde ze de hoofdrol in de film Diep: de 14-jarige Heleen. Voor deze rol werd ze genomineerd voor een Gouden Kalf op het Nederlandse Filmfestival in Utrecht. Hiermee werd ze de jongste genomineerde ooit voor een Gouden Kalf. Voor dezelfde rol ontving ze de Tudor Award voor beste buitenlandse actrice op het filmfestival van Genève.
In 2005 speelde ze Kiki in het art-house drama Langer Licht.
In 2006 was Klaver te zien als Debby in de jeugdfilm Afblijven. De film won Platina en Goud. Daarna was ze te zien in De Daltons ‘zeven jaar later’ en in de Filmacademie-film Rollercoaster. In 2008 was te zien in de 11-delige jongerenserie Roes.
In de zomer van 2008 haalt Klaver haar VWO-diploma op het Sint Nicolaas Lyceum in Amsterdam.
Eind 2008 was ze te zien in de film Oorlogswinter. Ze won hiervoor een Rembrandt Award voor Beste Nederlandse actrice, gekozen door het Nederlandse publiek. Begin 2009 was ze, als Pauline Bestevaer, te zien in De hoofdprijs, een 12-delige dramaserie van SBS6.
In de zomer van 2010 begon Klaver haar studie aan de acteursopleiding van de Toneelacademie in Maastricht.
In 2010 ging de film Schemer in première, waar ze één van de hoofdrollen in vertolkt. In hetzelfde jaar was ze te zien in de korte tv-film ‘Life is Beautifull’. Een jaar later was ze te zien in de tv-serie Van God Los in de aflevering ‘Bitchfight’ als Rochelle. En in 2013 tourde ze door Nederland met de jeugd voorstelling ‘Scars’ van Theater Utrecht.
In juni 2014 studeerde ze af aan de Toneelacademie Maastricht en won ze de Kemna Award op het ITS Festival voor beste acteur/actrice van heel afstuderend Nederland en België.
Begin 2015 was Klaver te zien als Shelly in de nieuwe romantische serie ‘ -Zij hoort bij mij- B&B’ van Net5.
In Februari 2016 draaide de film ‘Brasserie Valentijn’ van Sanne Vogel in de Nederlandse bioscopen. Klaver speelde daarin de rol van Kelly.
In de zomer van 2016 draaide ze voor de One-Night-Stand film 'Hoe het zo kwam dat de Ramenlapper hoogtevrees kreeg', voor de telefilm 'Silk-Road' en voor de kortfilm 'De Vliegenmepper' die op het IFFR 2017 in premiere zal gaan.