Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Martin Willem van Duijn
Martin Willem van Duijn
In 2001 begon ik op de Toneelacademie in Maastricht. Na verschillende omzwervingen studeerde ik in 2010 af aan de Acteursopleiding van Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Sindsdien heb ik hoofdzakelijk in toneelproducties gespeeld. Mijn liefde voor (toneel)literatuur, van zowel klassieke als net-beginnende schrijvers, is tot nu toe sterk bepalend geweest in wat ik gedaan heb. Zo speelde ik in klassieke stukken van Shakespeare, Tsjechow, Anouilh, Ayschylos, Strindberg, Sartre, Sophocles en Pirandello.
Moderner repertoire betreft Steven Berkoff, Mark Ravenhill, Alex van Warmerdam en Peer Wittenbols. Daarnaast speelde ik in romanbewerkingen als ‘Heren van de Thee’ (Haasse) en ‘Karakter’ (Bordewijk), bewerkt door Ger Thijs. Ook bewerkte en speelde ik regelmatig het werk van dichter en schrijver Jan Arends (‘Keefman’ en ‘Smeer’) en speel ik graag nieuw werk van getalenteerde, debuterende toneelschrijvers.
Momenteel ben ik vast verbonden aan het Braamtheater (geproduceerd door Hummelinck-Stuurman), die de afgelopen jaren diverse weinig gespeelde eenakters van klassieke schrijvers ten tonele brengt.
Naast mijn primaire werkzaamheden als acteur ben ik werkzaam als adviseur/psycholoog (NIP) in de non-profitsector.
De combinatie psycholoog/acteur maakt dat ik soms ook werk als trainer, coach of trainingsacteur. Tot slot coach ik enkele publieke figuren in hun voorbereiding van publieke presentaties en/of speeches.