Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Marijn Claes
Marijn Claes
Marijn Claes (1993) is een Vlaams acteur en toneelschrijver woonachtig te Amsterdam.

Op zijn veertiende vertrok Marijn van een klein dorp in Vlaanderen naar Antwerpen. Waar hij, na een jaar gestudeerd te hebben aan de vooropleiding hedendaagse dans, Woordkunst-Muziek is gaan studeren aan de Kunsthumaniora Antwerpen.

In 2015 studeerde Marijn (met Vlaams én Nederlands accent) af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Tijdens zijn opleiding was hij te zien in o.a. ‘Een Voorstelling van God’ (Regie: Ruut Weissman) en In ‘The Republic of Happiness’ (Regie: Michiel de Regt).

In het laatste jaar van deze opleiding liep Marijn stage bij Het Nationale Toneel in ‘Solness’ (Regie: Theu Boermans) en bij Hummelinck Stuurman Theaterbureau in ‘De Ontdekking van de Hemel’ (Regie: Ignace Cornelissen). Daarnaast speelde hij dat jaar in de afstudeervoorstelling ‘Baal’ (Regie: Tatiana Pratley).

Tijdens zijn opleiding volgde hij schrijfles bij Jurrian van Dongen en Rob De Graaf. Daar schreef hij zijn eerste stuk ‘De Kolonie’ dat binnen school gepresenteerd is. Momenteel schrijft Marijn aan zijn nieuwste stuk: een coming of age stuk over het ontgroeien van sprookjes en de onontkoombaarheid van de dood.

Sinds het afstuderen is Marijn op het podium te zien geweest in o.a. de reprise ‘Solness’ , ‘Wilde Kersen’ (Regie: Marijn Graven) en ‘DUBIO’ (Frank Siera).

Ook was Marijn op TV  en in de bioscopen te zien in 'Op Weg Naar Pakjesavond' (Regie: Anna van Keimpema), ‘Danni Lowinski’ (Regie: Zip Wertwijn), Als de Dijken Breken (Regie: Hans Herbots), Voor Elkaar Gemaakt (Regie: Martijn Heijne) e.a.

Daarnaast was dit seizoen Marijn's eerste eigen (korte) voorstelling 'Eyecatcher' te zien op het Stukafest festival te Utrecht, Tilburg, Amsterdam en Delft. 

Momenteel reist Marijn tussen Amsterdam en Londen, waar hij de Master Acting (Contemporary Strand) volgt aan The Royal Central School of Speech and Drama.