Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Maartje Remmers
Maartje Remmers
Maartje Remmers studeerde in 2001 af aan de Toneelacademie in Maastricht. Na haar afstuderen richtte zij met vijf klasgenoten de acteursgroep Wunderbaum (voorheen Jonghollandia) op. Samen hebben zij inmiddels ruim twintig voorstellingen op hun naam, waaronder Natives (2010), Het Spookhuis der Geschiedenis (2012), Hospital (2013), Looking for Paul (2014), Helpdesk (2015), We doen het wel zelf (2015), Future of Seks (2016) en Superleuk, maar voortaan zonder mij (2017). Ook maakten zij in samenwerking met Meike de Jong de speelfilm Stop Acting Now.

Wunderbaum is uitgegroeid tot een internationaal gezelschap met standplaatsen in Milaan, Jena en Rotterdam. Over de hele wereld worden hun voorstellingen gespeeld. Inmiddels zijn ze veelvuldig bekroond met o.a. de Mary Dresselhuysprijs, de felbegeerde Proscenium prijs en op het theaterfestival van Edinburgh werden zijn onderscheiden met de Total Theatre Award.

Op televisie was Maartje te zien in diverse televisieseries zoals Divorce, Celblok H, Heer & Meester en CMC. In Flikken Maastricht had zij een vaste bijrol. In 2010 speelde zij een vaste rol in het eerste seizoen van de misdaadserie Penoza. In 2017 was ze te bewonderen in de Van God Los aflevering Stormram onder regie van Arne Toonen en was ze te zien in het nieuwe seizoen van Dokter Deen.

Ook op het witte doek was Maartje te zien. Zo speelde zij in Maria’s Vermogen van Froukje Tan en Ik Omhels je met Duizend Armen van Willem van de Sande Bakhuyzen. In 2009 speelde zij de titelrol in de film Stella’s Oorlog, onder regie van Diederik van Rooijen. In 2013 was Maartje te zien in A Long Story van Jorien van Nes. In 2014 speelde ze een rol in de film Lucia de B. van Paula van der Oest. Voor haar rol in de film Stop Acting Now ontving Maartje in 2016 een Gouden Kalf nominatie voor Beste Actrice.