Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Linda Jacobsen
Linda Jacobsen
Al tijdens haar zang studie op het ArtEZ conservatorium in Arnhem (2008), waar ze in 2013 van afstudeerde, was ze veel bezig met acteren. Sinds 2014 werkt ze als zangeres en actrice bij straat/spektakel-theater Close Act Theatre. Hiermee speelt ze wereldwijd verschillende voorstellingen en heeft dragende rollen.

Daarnaast werkt Linda bij Hel Shooter B.V. en Prison Escape als actrice. Hier heeft ze rollen van infiltrant, special forces teamleider, gedetineerde, terrorist, crazy doc. of bewaakster. Ook is Linda is te zien in meerdere bedrijfsfilms en korte films waaronder “M”.

In 2015 kwam ze in aanraking met stuntwerk voor film en TV. In 2016 produceerde ze haar eerste actie-productie Act Martial, waar ze verschillende vecht-choreografieën uitvoerde. Daar besefte ze waarom ze tien jaar eerder met vechtsporten was begonnen; om ooit te knallen in actiefilms.

Toch gaat ze niet enkel voor de actie; de actie moet waarde toevoegen aan het verhaal. “Personages die mij intrigeren kampen vaak met het tonen van hun kwetsbaarheid, omdat ze bijvoorbeeld een hard beroep met een grote verantwoording hebben. Deze tweestrijd is ook het thema van Linda’s film “Scar of Silence”. In deze film probeert het hoofdpersonage met al haar macht de confrontatie met haar verleden uit de weg te gaan, met desastreuze gevolgen. Linda is momenteel in het schrijfproces en zal het hoofdpersonage vertolken.