Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Korneel Evers
Korneel Evers
Korneel Evers (1979) is acteur en cabaretier. Samen met Arjan Smit en Chris King Perryman vormt hij het succesvolle cabarettrio Brokstukken. In 2011 speelt hij één van de hoofdrollen in De Heineken Ontvoering, de verfilming van de grootste en bekendste ontvoeringszaak in Nederland.

Korneel Evers wordt geboren op 16 juni 1979 in Almelo, waar hij tot zijn achtste woont. Daarna verhuist hij naar Wierden, waar hij zijn middelbare schoolperiode afrondt. Op de Havo zette Korneel zijn eerste stappen op het toneel bij de schooltoneelgroep Titsing. Vanaf zijn 15e speelt Korneel in verschillende rockbands, waaronder Fairfight (gitarist) en The Guides (zanger/gitarist).

Na een jaar Sociaal Pedagogische Hulpverlening in Zwolle en een jaar Pabo in Hengelo, heeft Korneel anderhalf jaar gewerkt. Onder meer als vuilnisman. In die periode doet Korneel auditie in Utrecht, waar hij in januari 2004 afstudeert aan de Hogeschool voor de Kunsten, faculteit theater, afstudeerrichting acteren (acteur/maker).

Tijdens zijn studie speelt hij bij Het Laagland en Theatergroep MAX. Na zijn studie speelt hij bij verschillende gezelschappen, zoals De Bloeiende Maagden (INRI) en Eigen Werk van Pieter Tiddens (Habbo & Habbo). Hij treedt ook op in Het Sinterklaasjournaal en speelt kleine rollen in films als Staatsgevaarlijk (2005) en De Brief voor de Koning (2008).

In 2005 bereikt Korneel samen met Arjan Smit en Chris King Perryman onder de naam Brokstukken de finale van het VARA Leids Cabaret Festival. Brokstukken speelt sindsdien in theaters door het hele land. Ook speelt het bijzondere trio al op Lowlands Laughing Matters, Paaspop, het Zwarte Cross Festival en in de zomerprogrammering van het Vondelpark. In 2006 verzorgt Korneel met Brokstukken de komische rode draad bij Kerstcircus Cascade in de Stadsschouwburg in Utrecht. Brokstukken toert in seizoen 2008/2009 met haar tweede avondvullende programma Rode Dwerg en in seizoen 2010/2011 met een reprise in 2012 met Three Times a Lady.

In seizoen 2008/2009 speelt Korneel samen met Dames voor na Vieren een hoofdrol in de muzikale familievoorstelling De Diepvriesdames, naar het gelijknamige verhaal van Annie M.G. Schmidt, onder regie van Frank Lammers.

Korneel is te zien en te horen in verschillende commercials voor televisie en radio. In 2009 speelt hij de rol van dijkwachter in een campagne voor ING. In datzelfde jaar is Korneel te zien in De Badgasten, het improvisatieprogramma op BNN en spreekt hij stemmen in voor de Nickelodeon-serie Sorry, Ik Heb Geen Hoofd.

Vanaf september 2010 speelt Korneel een bijrol in de nieuwe Nederlandse achtdelige misdaadserie Penoza, waarin hij de jonge Thomas Acda speelt. Begin 2011 is Korneel te zien in de Telefilm De Sterkste Man van Nederland van regisseur Mark de Cloe en spreekt hij de stem in van Ranger Jones in de Nederlands gesproken versie van de bioscoopfilm Yogi Bear.

Korneel speelt in het najaar van 2011 één van de de hoofdrollen in De Heineken Ontvoering, de verfilming van de grootste en bekendste ontvoeringszaak in Nederland. Korneel kruipt in de huid van Jan Boellaard, één van de vier ontvoerders van Freddie Heineken.
In 2012 is Korneel op televisie te zien in de serie Feuten seizoen twee en in Van God Los.