Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Julia Van De Graaff
Julia Van De Graaff
Julia van de Graaff studeerde in 1994 af aan de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Daarna volgde zij nog een halfjaar lessen aan de toneelschool in Krakau bij o.a. Krystian Lupa en Krzysztof Globisz. Zij speelde o.a. bij Het Nationale Toneel, Theater van het Oosten, Theaterhuis Alba, en Mighty Society (2 én 3) en was te zien in meerdere voorstellingen van Golden Palace, waaronder 'Feest!', 'Snowbirds', 'Contact' en zeer recent nog in ‘Rampentraining voor Stewardessen’.
In 2007 maakte zij ook haar eerste eigen voorstelling ‘Deathkit’, een eigen bewerking en vertaling van de roman van Susan Sontag in de regie van Dic van Duin.
In datzelfde jaar speelde zij in 'De Kantine' van Polly Maggoo, waarvan de tekst tot stand kwam op basis van interviews, die zij deed, met oud- activisten van het Poolse Solidariteit. Deze voorstelling speelde zij in 2009 opnieuw, dit keer in het Pools op locatie in de scheepswerven in Gdansk.
In 2009 was zij ook te zien in het succesvolle ‘Zeeuwse Vrouwen’ van Productiehuis Zeelandia. Daarnaast was zij te zien in 'Spoonface' van Lee Hall bij Bonte hond, dat bekroond werd met de VSCD jeugdtheaterprijs, de Zilveren Krekel.
Bij Zeelandia, initieerde zij ‘King, sweet King’ een tekst van Paul Pourveur, gebaseerd op interviews met haar Zeeuwsvlaamse familie. In 2012 werd deze voorstelling in de regie van Paul Knieriem gespeeld door heel Zeeland én Den Haag en Amsterdam

Voor televisie speelde zij gastrollen in o.a. 'Boks', 'Keizer & de Boer', 'Spanga’s', 'Zestien Miljoen Rechters' en 'Snuf de Hond'. Ook had zij een vaste rol als Nadja in de Friese advocatenserie 'Dankert & Dankert' van Steven de Jong.