Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Judy Lijdsman
Judy Lijdsman
Judy Lijdsman (Nijmegen, 1981) studeerde dans en toneel aan Codarts (Rotterdam), ArtEZ (Arnhem) en Theaterschool De Trap (Amsterdam).

Ze danste zes jaar bij dansgezelschap De Stilte en werkt sinds 2009 freelance in het theater en voor film en televisie. Ze werkte met regisseurs als Joeri Vos, Isil Vos, Iván Fischer, Hans Breetveld, Erik Willems en Wiske Sterringa, maakt eigen voorstellingen en speelde mee bij FC Bergman, Likeminds, Peeping Tom en in meerdere producties van De Nationale Opera, o.a. in regie van Ivo van Hove en Simon McBurney.
Daarnaast deed Judy workshops bij o.a. Bert Luppes/Theater Artemis, Franz Marijnen/Troubleyn Jan Fabre, Helena Pikon/Pina Bausch, Daria Bukvić, Niels Croiset/Nachtgasten, Reinier Schimmel/Jakop Ahlbom, Timothy de Gilde (Toneelgroep Oostpool), Boukje Schweigman/Schweigman& en Nina Spijkers.

Op televisie was ze te zien in de series Flikken Maastricht en Dokter Tinus en in commercials voor o.a. Vakantiebeurs, Albelli en IKEA.

***NIEUWS***

* Judy is een van de spelers van de OT Studio bij OT Rotterdam o.l.v. Mirjam Koen. www.ot-rotterdam.nl | Presentatie: 17, 18 en 19 mei
* Momenteel werkt ze samen met filmmaker Daan Veldhuizen aan een pilot voor een serie.
* In juni speelt Judy op de Bosch Parade 2019, een samenwerking met vormgever Patrick Lijdsman. www.boschparade.nl
___
Behalve als actrice werkt Judy als presentatrice (o.a. voor dansfilmfestival Cinedans) en als rondleider bij de Nationale Opera & Ballet.
Daarnaast is ze freelance tekstschrijver en pr-/communicatiemedewerker -voor opdrachtgevers als de Veenfabriek, Stichting Nieuwe Helden en Cinedans- en is ze een certified Vinyasa Yoga Teacher (RYT-200hrs).

Iets lezen of zien?
Met enige (on-)regelmaat publiceert Judy teksten op judylijdsman.wordpress.com en video's op bit.ly/2wooF7y.