Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Judy Lijdsman
Judy Lijdsman
Judy Lijdsman (Nijmegen, 1981) studeerde dans en toneel aan Codarts (Rotterdam), ArtEZ (Arnhem) en Theaterschool De Trap (Amsterdam).

Ze danste zes jaar bij dansgezelschap De Stilte en werkt sinds 2009 freelance in het theater en voor film en televisie. Ze werkte met regisseurs als Joeri Vos, Isil Vos, Iván Fischer, Hans Breetveld, Erik Willems en Wiske Sterringa, maakt eigen voorstellingen en speelde mee bij FC Bergman, Likeminds, Peeping Tom en in meerdere producties van De Nationale Opera, o.a. in regie van Ivo van Hove en Simon McBurney.
Daarnaast deed Judy workshops bij o.a. Bert Luppes/Theater Artemis, Franz Marijnen/Troubleyn Jan Fabre, Helena Pikon/Pina Bausch, Daria Bukvić, Niels Croiset/Nachtgasten, Reinier Schimmel/Jakop Ahlbom, Timothy de Gilde (Toneelgroep Oostpool) en Nina Spijkers.

Op televisie was ze te zien in de series Flikken Maastricht en Dokter Tinus en in commercials voor o.a. Vakantiebeurs, Albelli en IKEA.


***NIEUWS***

In 2019 zal Judy deelnemen aan de Winterschool van Schweigman& (Boukje Schweigman) en OT Studio bij OT Rotterdam o.l.v. Mirjam Koen.
Momenteel werkt ze samen met filmmaker Daan Veldhuizen en ze is een samenwerking aangegaan met vormgever Patrick Lijdsman voor Bosch Parade 2019.

___
Behalve als actrice werkt Judy als rondleider bij de Nationale Opera & Ballet en als freelance tekstschrijver en pr-/communicatiemedewerker (voor opdrachtgevers als muziektheatergezelschap de Veenfabriek, Stichting Nieuwe Helden en dansfilmfestival Cinedans) en is ze een certified Vinyasa Yoga Teacher (RYT-200hrs).

Iets lezen of zien?
Met enige (on-)regelmaat publiceert Judy teksten op judylijdsman.wordpress.com en video's op bit.ly/2wooF7y.