Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Juda Goslinga
Juda Goslinga
Juda Goslinga studeerde in 1998 af aan de Theaterschool in Amsterdam, waar hij zijn studie Kleinkunst combineerde met de Toneelschool. Na zijn studie speelde hij in diverse toneel- en muziektheaterstukken, gevolgd door bijzonder veel mooie rollen voor televisie en film.

Sinds 1998 speelt Juda bij verschillende gezelschappen, waaronder Growing up in Public (Don Duijns), Mugmetdegoudentand, Zuidelijk Toneel, Nieuw West, Theatergroep Max, Festival Oerol en de Parade.

Op televisie was Juda o.a. te zien in A’dam & Eva, Penoza I, Van God Los II, De Geheimen van Barslet, Annie M.G., Arne Dahl (Zweedse Crimi), Danni Lowinski, Moordvrouw, Celblok H, Nieuwe Buren, Flikken Rotterdam en Klem (e.v.a.). Ook speelde hij een hoofdrol in de spannende politieserie Noord Zuid.

In december 2016 is Juda te zien in de kerstserie Alleen op de Wereld. Ook speelde hij in telefilms als De Hoer en het Meisje, Barbosa, Stella’s Oorlog, Skin en de korte film Raak (Gouden Beer Berlijn, 2006).

Op het witte doek schitterde Juda al in vele films. Zo speelde hij in 2013 een van de hoofdrollen in de openingsfilm van het IFFR, De Wederopstanding van een Klootzak. In het voorjaar van 2013 werd de telefilm Exit vertoond, die in hetzelfde jaar het Gouden Kalf voor Beste TV-drama won. In het psychologische drama Cornea speelde Juda een sterke hoofdrol, waarvoor hij de titel ‘beste acteur’ won op het Montelupo Film Festival. Daarnaast speelde hij rollen in Nova Zembla,De Heineken Ontvoering, Code Blue, Toegetakeld door de Liefde, My Queen KaroenRundskop. In 2015 was hij te zien in de film Publieke Werkenonder regie van Joram Lürsen en in 2016 in Onze Jongens van Johan Nijenhuis.

In 2017 speelt hij bij het Nationale Toneel, onder regie van Theu Boermans, in de beroemde tragedie Jeanne d’Arc.