Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Jori Hermsen
Jori Hermsen
Jori Hermsen studeerde af als acteur/ theatermaker aan de Acteursopleiding in Utrecht (HKU). Hij was regieassistent bij Arie de Mol van Toneelgroep Maastricht (The Hairy Ape) en bij verschillende producties van Eric de Vroedt, Mighty Society /Toneelgroep Amsterdam (Mightysociety 7, Mightysociety 9, Mightysociety 10 en The Mighty Final Remix). Daarnaast was hij als acteur en theatermaker nauw verbonden bij het kunstenaarscollectief de Waterlanders (o.a. The Wasteland, Noir, Graankoorts). Als acteur was hij o.a. te zien in de voorstelling En zachtjes viel nog steeds de regen (Hanna Jansen) tekst van Peter de Graef. Ook is hij regelmatig aan het werk als docent voor o.a. stichting Buitenkunst.

In 2007 richtte Jori TG Sonja op, waar hij sindsdien de artistieke leiding voert. Onder TG Sonja regisseerde hij diverse producties als; Stikken, Schaduw, Demonen, HONGER, Hooggeëerd Publiek! en Kunstenaars in Oorlog.

Naast de regie verzorgde hij voor diverse producties van TG Sonja het decor en lichtplan (o.a. Kunstenaars in Oorlog, Hooggeëerd Publiek en HONGER). Tevens zal hij in juli een installatie voor Kunstenaars in Oorlog ontwerpen, die getoond zal worden tijdens de expositie Visioen vs. Confrontatie bij museum het Mondriaanhuis.

Op dit moment is Jori de voorstelling Salon voor 1 aan het regisseren bij IVK Producties. Met Ilse van Kollenburg en Dirk van der Pol. De voorstelling zal te zien vanaf 15 juni t/m 13 september 2013 in Amsterdam, Amersfoort en Assen. http://www.ivkproducties.com/theater/salon-voor-1/

Komend seizoen bij TG Sonja is zijn live hoorspel Kunstenaars in Oorlog te zien.