Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Jolanda van den Berg
Jolanda van den Berg
O.A.: FREDDY, LEVEN IN DE BROUWERIJ, BLACK OUT, ‘WHO’S AFRAID OF WOODY ALLEN, 50 TINTEN… DE PARODIE’

Jolanda van den Berg (1981)
Direct na haar afstuderen in 2004 wordt ze - onder regie van Dick Hauser - aangenomen voor de rol van Bleke Doortje in De Jantjes. Na deze productie speelt ze op het toneel o.a. in Honk, Ciske de Rat, Who's Afraid of Woody Allen en 50 Tinten de Parodie?.

Ze werkte mee aan de kunstfilm Raw Footage/Scapegoats van Aernout Mik en speelde (gast)rollen in diverse Tv-series waaronder: Groenland, Freddy, leven in de brouwerij, Dokter Tinus, de Co-assistent, Gooische Vrouwen, Flikken Maastricht, 13 in de Oorlog en Zapp Delict.

In de bioscoop is Jolanda te zien in de Nederlandse speelfilms: Foeksia de Miniheks, Dik Trom, Als je verliefd wordt, Black Out, Quiz en Swchwrm.

Naast acteren houdt Jolanda zich ook bezig met het schrijven en ontwikkelen van (nieuwe) voorstellingen, zoals ze in 2010 samen met Sieta Keizer, het toneelstuk 'Sylvia, ik probeer me haar voor te stellen...' ontwikkelde en speelde. In 2012 ging 'Who’s Afraid of Woody Allen’ in première. Samen met actrice Sytske van der Ster en regisseur Erik van 't Wout schreef ze het script voor deze muzikale voorstelling als ode aan het werk van de bekende regisseur.

Jolanda is sinds 2012 ambassadeur van Fight Cancer.

Voor meer informatie: www.jolandavandenberg.com