Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Jessica Zeylmaker
Jessica Zeylmaker
Jessica Zeylmaker is actrice.

Ze besluit in 2002 om aan de Arnhemse Toneelschool (ARTEZ) te beginnen waar ze in 2006 succesvol van afstudeert.

Na haar opleiding speelde ze bij diverse toneelgezelschappen als Toneelgroep de Appel, Theatergroep Suburbia, Generale Oost en Toneelgroep Amsterdam. Ook initieert zij regelmatig haar eigen producties. Jessica was verbonden van 2008 tot 2014 als lid van het artistieke team van TG Sonja o.l.v. artistiek leider Jori Hermsen. Daarnaast doceert en regisseert Jessica voorstellingen bij o.a. Artiest Rijn IJssel Arnhem en is zij hoofddocent bij de vooropleiding Theater Zone 1380.

Naast haar toneel- en doceerwerk en regie’s speelt Jessica in diverse bekende televisieproducties en films, o.a. Hoe het zo kwam dat de Ramenlapper hoogtevrees kreeg (Eva Zanen), Prooi (Dick Maas), De Smet (Wim Geudens & Thomas Baerten) , Spijt! ( Dave Schram), Nono, het Zigzag Kind ( Vincent Bal), Trollie (Gert Embrechts), Van Gogh, een huis voor Vincent (Pim van Hoeve) en Charlie (Frank Krom).

In 2017 is zij te zien in de film “Onze Jongens” van Johan Nijenhuis. Daarnaast regisseert zij Midzomersnachtsdroom en de afstudeervoorstelling Blue Remembered Hills bij de opleiding Drama Artiest Rijn IJssel Arnhem. Jessica regisseert ook de afsluitvoorstelling Drie Zusters bij de Vooropleiding Theater Zone 1380.

Deze zomer is ze te zien op theaterlocatie daar speelt zij een van de hoofdrollen in de eenakter van Anton Tsjechov het Huwelijksaanzoek van Jori Hermsen Producties i.s.m Zone 1380.

www.jessicazeylmaker.nl