Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Jessica Zeylmaker
Jessica Zeylmaker
Jessica Zeylmaker is actrice.

Ze besluit in 2002 om aan de Arnhemse Toneelschool (ARTEZ) te beginnen waar ze in 2006 succesvol van afstudeert.

Na haar opleiding speelde ze bij diverse toneelgezelschappen als Toneelgroep de Appel, Theatergroep Suburbia, Generale Oost en Toneelgroep Amsterdam. Ook initieert zij regelmatig haar eigen producties. Zo maakte zij samen met Sarah Jonker de succesvolle voorstelling Wij Zijn Grijs Gebied bij Theater Bellevue, Generale Oost en productiehuis D'amor.
Jessica was verbonden van 2008 tot 2014 als lid van het artistieke team van TG Sonja o.l.v. artistiek leider Jori Hermsen. Hier is zij te zien in o.a. Schaduw, Demonen, HONGER en Kunstenaars in Oorlog.
Daarnaast doceert Jessica bij o.a. AJTS, Buitenkunst, Artiest Rijn IJssel Arnhem.

Naast haar toneel- en doceerwerk speelt Jessica in diverse bekende televisieproducties, waaronder Van Gogh, een huis voor Vincent (Pim van Hoeve), Charlie (Frank Krom) De Geheimen van Barslet (regie Boris Paval Conen), De Vier van Westwijk (regie Barbara Bredero & Camiel Schouwenaar), Van God Los (regie David Lammers), Flikken Maastricht (regie Martin Schwab), De macht van meneer Miller (regie David Lammers), Bernard Schavuit van Oranje (regie Pim van Hoeve), Juliana II (regie Robin Pera) en De Co-Assistent (regie Anne van der Linden).

In september 2012 ging de film: Nono, het Zigzag Kind (geregisseerd door Vincent Bal) in première als openingsfilm op het Nederlands Film Festival. Jessica speelt hierin de rol van Gaby (naast o.a. Fedja van Huet en Isabella Rosselini). De film is gebaseerd op het gelijknamige boek Het Zigzagkind van David Grossman. De film is geselecteerd voor verschillende internationale filmfestivals waaronder TIFF, Toronto internationale Filmfestival en de Berlinale, het internationale filmfestival in Berlijn (2013). Ook heeft de film diverse prijzen gewonnen zoals de Publieksprijs op Fifem, het internationale Filmfestival in Montreal, de grote prijs van de Jury op het Kyoto's Children'sFilm Fest in Japan en de EFA Young Audience Award 2013 voor beste Europse jeugdfilm.

In de film "Spijt!" geregisseerd door Dave Schram naar de gelijknamige bestseller van Carry Slee speelt Jessica de rol van de moeder van Jochem, een belangrijke personage in de film. Spijt! is de eerste Slee-film met een platina-status (meer dan 400.000 bezoekers).
De film won diverse prijzen, de Gouden Gryphon op de Giffoni International Film
Festival, en won Beste Film in de categorie 13 jaar en ouder, naast winnende
de audience award op het jeugd Film Festival van Rimouski, The Young People's Film
Award op de BUFF, de internationale kinderen en jongeren filmfestival in
Malmö, de ECFA award en starboy prijs op de 2013 Oulu International kinderen
en jeugd Film Festival en de Gouden Rox, de grote film prijs van ZAPPLive.. De film won het jonge publiek Award 2014 of de beste Europese jeugd film 2014. de DVD van de film Spijt! is nu
verkrijgbaar op DVD.

De succesvolle EO dramaserie The Legacy van Van Gogh is door producent Endemol
verkocht aan het buitenland. Het drama over het leven van schilder Vincent van Gogh is te zien op televisie in onder meer Zuid-Korea, Duitsland, Italië, Slovenië, Litouwen en Taiwan.

In 2016 is zij te zien in:

Jessica speelt een rol in de film Prooi van Dick Maas.

De short Film " De Smet" van Wim Geudens & Thomas Baerten is te zien op verschillende festivals in de landen Nederland, België, Frankrijk en Spanje. Jessica speelt de vrouwelijke hoofdrol Sarah.

Op dit moment is Jessica aan het draaien voor One Night Stand "Hoe het zo kwam dat de Ramenlapper Hoogtevrees kreeg" geregisseerd door Eva Zanen. Ook draait zij voor de film “Onze Jongens” van Johan Nijenhuis.

Naast het acteren regisseert zij 3 voorstellingen. De voorstelling Saempjes van de amsterdamse jeugdteJAterschool, The Way We Get BY van Toneelgroep Sterrenstof en de afstudeervoorstelling WHO SAYS MUDER IS NOT AN ART van de MBO theaterschool in Arnhem

www.jessicazeylmaker.nl