Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Janni Goslinga
Janni Goslinga
In 1995 studeerde Janni Goslinga af aan de Toneelschool in Amsterdam. Sindsdien is zij in vaste dienst bij Toneelgroep Amsterdam, waar ze vele mooie rollen vertolkte. Zij was daar onder meer te zien in Rouw Siert Electra, Perfect Wedding en Romeinse Tragedies, allemaal geregisseerd door Ivo van Hove. Verder heeft Janni gespeeld in A Streetcar Named Desire, Antigone – Kreon – Oidipous, Nora, Glenngarry Glen Ross, Zomertrilogie, Antonioni Project, Al Mijn Zonen, Othello, In Ongenade en Kreten en Gefluister. Voor haar rol in A Streetcar Named Desire ontving Janni in 2008 de felbegeerde Colombina.

Bij het grote publiek verwierf Janni bekendheid door haar rol als profiler in de politieserie Ernstige Delicten van de VARA, waarin ze drie seizoenen gespeeld heeft. Verder was ze in veel verschillende televisieseries te zien, waaronder Baantjer, Goede Daden bij Daglicht en Daar Vliegende Panters. Ze speelde in diverse singleplays, zoals Kussen van Nicole van Kilsdonk, De Aanklacht van Pieter van Rijn; en de telefilms Off Screen en Doodslag van Pieter Kuijpers, Hannahannah van Nicole van Kilsdonk en De Nieuwe Wereld van Jaap van Heusden.

Janni was op het witte doek te zien in Paul Verhoeven’s Zwartboek en in de speelfilm Hoe Overleef Ik…? van Nicole van Kilsdonk.

In seizoen 13/14 was Janni te zien in de reprises van De meeuw, Rouw Siert Electra, Romeinse Tragedies, Scènes Uit Een Huwelijk en De Russen! en in de premières van De Pelikaan (regie Susanne Kennedy) en De Entertainer (regie Eric de Vroedt).

Ook speelde Janni een gastrol in het derde seizoen van de veelgeprezen hitserie Penoza. Daarnaast speelde ze gastrollen in series als Flikken Maastricht, Divorce, Moordvrouw en Van God Los.

In seizoen 14/15 is Janni te zien in de première van Koningin Lear (regie Eric de Vroedt) en de reprises van Scènes uit een Huwelijk, De Entertainer, Nora en Othello.