Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Igor Vrebac
Igor Vrebac
Igor Vrebac (1986) werd geboren in voormalig Joegoslavië; het Bosnië en Herzegovina van nu. Vanaf 1994 is hij woonachtig in Nederland en heeft sinds jongs af aan een passie ontwikkeld voor theater en films.

Hij studeerde Theater-, Film- en Televisiewetenschap aan Universiteit Utrecht en werd in 2008 aangenomen aan de Mime academie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Tijdens zijn opleiding aan de Theaterschool viel op dat hij een kwetsbare, organische en impulsieve manier van spelen had. Dit resulteerde in een stage plek bij de opkomende Noorse regisseur Øystein Johansen.

Na zijn afstuderen, was hij te zien als speler in 'Super Magnifique' onder regie van Marcus Azzini en in 'De Nachtparade' bij DOX. Drie andere producties volgden bij Johansen: 'The Dahmer Syndrome,' 'While Waiting' en 'LUCK.' Daarnaast vertolkte hij rollen in televisieseries zoals 'Noord/Zuid' van Paula van der Oest, 'Zwarte Tulp II' en ‘Smeris III.'

Hij ontwikkelde zich als theatermaker met zijn solo 'James' Dream' voor Over het IJ Festival in 2013. Theatermaken liet hem niet los en in 2014 ging hij crowdfunden voor zijn volgende productie: 'Homo Sapiens.' Hiermee reisde hij af naar het Spaanse ACT Festival in Bilbao en won daar in 2015 de juryprijs 'Best Short Performance.' In 2016 maakte hij zijn laatste solovoorstelling 'My Father Was A Terrorist' onder de vleugels van RIGHTABOUTNOW Inc. en was te zien in zowel Amsterdam als Manchester. In de zomer van hetzelfde jaar nam hij de stap om zelf niet op de vloer te staan. Met 'Macho Macho' ging hij in september in premiere en met deze fysieke voorstelling won hij als debuterend maker de Dioraphte 'Best of Amsterdam Fringe 2016' award. Als onderdeel van de prijs gaat de voorstelling op tournee in binnen- en buitenland.

Komende jaren staat de ontwikkeling als maker centraal bij De Nieuwe Oost in Arnhem door de manier van werken te onderzoeken en thema’s als gender, sexualiteit en identiteit hieraan te koppelen.