Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Hanneke  Drenth
Hanneke Drenth
Hanneke Drenth (1980) is zangeres en actrice. Ze studeerde af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. In Den Bosch ontmoette ze Anne van Rijn en samen richtten ze het cabaret-duo ‘Dames Voor Na Vieren’ op. Ze wonnen verschillende prijzen waaronder de Holland Casino Podium-prijs en de jury- en publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival, en werden twee keer genomineerd voor de VSCD Neerlandhoop-prijs.

Twaalf jaar lang trokken de dames met verschillende voorstellingen (Tja, Tja Tja, Hijgende Hakken, Bruids- en Grafwerk, Koude Kermis) langs de theaters in Nederland en België. De shows zijn geregistreerd en uitgezonden door de VARA. Een verzameling van de muzikale hoogtepunten uit de verschillende voorstellingen zijn op het album Binnenstebuiten uitgebracht.

Tussendoor speelde Hanneke in de familiemusical De Diepvriesdames, naar het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt. Medio 2015 besloten Anne en Hanneke uit elkaar te gaan om zich individueel te ontwikkelen. Meteen daarop volgde een rol in de musical Pumps en Penalties met onder andere Birgit Schuurman en Han Oldigs en momenteel vertolkt Hanneke de rol van Jasperina de Jong in de theatervoorstelling De Grote Drie (2017) van DommelGraaf & Cornelissen.

Daarnaast heeft Hanneke diverse uiteenlopende projecten gedaan waaronder Muzikale Helden (2012) en sprak ze een stem in voor de bioscoopfilm Asterix & Obelix en de Britten.

Sinds 2007 is ze de vaste zangeres van VARA’s radioprogramma Spijkers met Koppen. Daar zingt en schrijft ze elke zaterdag het Spijkerlied en maakt ze af en toe onderdeel uit van het cabaret.

Ook is Hanneke te zien geweest in diverse sketches in het tv-programma Kassa, de serie Bagels & Bubbels en Talpa’s tv-programma Ivo Niehe vanuit het Nieuwe de la Mar. Ze is een graag geziene gast in verschillende talkshows waaronder Pauw en Witteman, Kunststof TV, De Wereld Draait Door, Tijd voor Max en Koffietijd.

Eind december 2017 is Hanneke te zien in de kerstvoorstelling Jesus Christ Karaoke Bar in Theater Bellevue.