Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Ferdi Stofmeel
Ferdi Stofmeel
Ferdi Stofmeel is in 2006 afgestudeerd als acteur aan de Toneelacademie Maastricht. Tijdens zijn opleiding werkte hij met verschillende regisseurs, waaronder Gerardjan Rijnders, Frans Weisz en Hans Croiset. In zijn laatste jaar speelde hij bij Het Vervolg, het Zuidelijk Toneel en in twee voorstellingen van de Theatercompagnie. Na zijn afstuderen verhuisde hij naar Amsterdam.

Ferdi speelde daarna onder andere bij Het Toneel Speelt, Toneelgroep Amsterdam 2, Het Vervolg, Het Huis van Bourgondië, BonteHond, Het Laagland, en Toneelgroep Oostpool. Daarnaast maakte en speelde hij met Timothy de Gilde de voorstelling ‘Everything you always wanted to know about Theater’.
Op televisie was Ferdi onder andere te zien bij ‘De Vloer Op’, in ‘Van Speijk’, ‘Amsterdam en vele Anderen’ en ‘Flikken Maastricht’ en in de films ‘De Punt’, ‘Hardcore’, ‘Dunya en Desie’, ‘BIZ’, ‘Blijf!’ en ‘Retour Uruzgan’.
De films ‘Hardcore’ en ‘Met Handen en Voeten’, waarin Ferdi de hoofdrol speelde, hebben op verschillende festivals de prijs voor Beste Film gewonnen.
De IDFA-commercial ‘Ambulancebroeders’, waarin Ferdi de lead was, heeft in Cannes de Zilveren Leeuw gewonnen.
Daarnaast heeft Ferdi tv-commercials gedaan voor T-Mobile, Expert en IKEA en spreekt hij regelmatig commercials in.
Dit seizoen is Ferdi onder andere nog te zien in ‘Soldaat van Oranje’ en in de film ‘Papa’s Tango’.