Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Fabian Holle
Fabian Holle
Ik ben in 1981 geboren in Enschede. In 1999 begin ik met studeren aan de HKU acteursopleiding. Binnen de acteursopleiding volg ik de richting theatermaken. Ik maak een aantal (korte) voorstellingen en in 2004 studeer ik af als acteur/maker. Ik word genomineerd voor een kunstanjer van het Prins Bernhard Cultuur Fonds en de Ton Lutz-prijs op het ITs-festival.

In 2005 richten Anne van Weeghel, Miek Uittenhout, Erol Struijk, Klaas Postmus, Anna Hermanns, Joris van Oosterwijk en ik het theatercollectief Ponies op. Ponies maakt gezamenlijke voorstellingen en projecten van de individuele makers. Sinds 2012 is Ponies niet meer actief.
Naast Ponies werk ik met uiteenlopende regisseurs/ performance makers als bijvoorbeeld; Michael Laub, Sanne Vogel, Zhana Ivanova, Julian Hetzel, Sander Breure en Witte van Hulzen.

Ik maak onder andere de dansvoorstelling Momenten met Ralitza bij Dansateliers Rotterdam. In mei 2016 gaat Elegy for Television in première in Berlijn. Een collectieve samenwerking met Baly Nguyen, Melanie Jame Wolf en Damian Rebgetz. Een coproductie met HAU Hebbel Am Ufer Berlijn, Münchner Kammerspiele en Gessnerallee Zürich.

Naast regisseurs werk ik ook met diverse choreografen als Arthur Rosenfeld, Giulio D’Anna, Alexis Vassiliou, Mor Shani en Jan Martens. In maart 2018 gaat de voorstelling van Loïc Perela bij Kampnagel Hamburg in première.

Verder perform ik ook als drag artiest: Massiah Carey. Massiah Carey is onstaan in de Münchner Kammerspiele bij WUSS, waar ik DJ in drag, zing en video's maak.