Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Esther Maas
Esther Maas
ESTHER MAAS
zangeres, actrice, theaterproducent en presentator.

Performen

Na vooropleidingen aan de Toneelschool en Kleinkunstacademie in Amsterdam, studeerde Esther Maas zang aan het Conservatorium van Amsterdam bij Margreet Honig. Na haar studie kreeg zij een beurs om verder te studeren aan Mannes Conservatorium in New York bij Ruth Falcon (Metropolitan Opera) en Brian Zeger (Artistic Director at Julliard School/Metropolitan Opera Young Artist Programme) waar ze haar Professional Studies Diploma (U.M.) behaalde. Tijdens haar werk en studie in New York als zangeres volgde zij lessen aan het Lee Strassberg Institute for Acting. Aan de New York University studeerde zij Directing for Film and TV.
Ook studeerde Esther, naast haar andere werkzaamheden, Geschiedenis aan de UVA.
Verder volgde zij masterclasses van o.a. Elly Ameling, Anthony Rolfe Johnson en William Christy.

In het theater was ze onder meer te zien in opera’s, musicals en muziektheatervoorstellingen, waaronder Amy in Putting it Together (Regie; Peter de Baan, waarvoor zij de Musical Award voor beste actrice in de wacht sleepte) Carmen (als Carmen), Rape of Lucretia (als Lucretia), Falstaff (als Meg Page) en Orlando (als Orlando). Daarnaast in Die Dreigroschenoper (als Lucy), Mahagony (als Bessie), The Sound of Music (als Elsa), West Side Story (als Anita) en Into The Woods (als Assepoester’s moeder en Roodkapje’s grootmoeder).
Esther verleende als solist haar medewerking aan vele concerten waaronder Alexander Nevsky in het Amsterdamse Concertgebouw. (Voor een uitgebreid en vakinhoudelijk CV zie de bijlage)

Doceren

Al decennialang is Esther een veel gevraagd zangpedagoog in alle disciplines en gaf, naast haar vele privélessen aan professionals uit alle diciplines, ook les aan de Toneel Academie Maastricht en aan de musical-afdeling van het Conservatorium van Alkmaar. Ze gaf les aan leerlingen van Edward Zambara aan het New England Conservatory (Boston). Gaf dictie en uitspraaklessen aan leerlingen van Mannes College of Music New York. Ook wordt Esther veel gevraagd te pre-jureren, zoals bijvoorbeeld in het tv-programma ‘Pop Stars’. Voor meer informatie over de doceer praktijk/ervaring, ga naar www.Esther Maas.nl.

Produceren

Esther Maas heeft zich de afgelopen vijf jaar toegelegd op het produceren van muziektheatervoorstellingen. Daartoe richtte zij theaterproductiehuis PIT Produkties op. Pit Produkties bracht vorig seizoen 2013/2014 “Putting It Together” van Stephen Sondheim met een nationale tour in 41 Nederlandse theaters met naast zichzelf, Porgy Franssen, Paul Groot, Brigitte Heitzer, Matthias Quadekker in de cast. Begeleid door een orkest, o.l.v Jeroen Sleyfer en in een nieuwe vertaling van Jeremy Baker, ontving de voorstelling vele lovende recensies uit binnen en buitenland. Om deze te lezen ga naar: www.puttingittogether.nl.
Voor komende seizoenen staan o.m. een nieuwe Sondheim-productie plus een nieuwe titel in de planning.

Presenteren

Esther’s presentatie-ervaring varieert van het vakgericht toespreken van grote groepen in haar functie als docent aan Conservatoria en Toneelscholen, tot theaterdirecties en subsidiecommissies toespreken in haar functie als theaterproducent.
Uiteraard leidde zij verschillende (pers)presentaties voor landelijke media in de aanloop naar de nationale tour van “Putting It Together”. Ook reguliere interviews met landelijke dagbladen en tv waren aan de orde, hieronder een kleine selectie om een indruk te krijgen;
http://www.ntr.nl/player?id=NPS_1239300 ( 29;32)
http://www.omroepmax.nl/uitzending/studio-max-live-donderdag-30-januari-2014-1 (27;32)


Contact:


Esther Maas
artistiek leider Putting It Together
Web: www.puttingittogether.nl
Tel: +31614467679
Mail: maas.e@hetnet.nl
Web: www.esthermaas.nl