Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Erik van Welzen
Erik van Welzen
Erik
Theater, televisie en stemacteur Erik van Welzen studeerde in 2005 af aan de HKU Acteursopleiding Utrecht.
Voor de regie van zijn afstudeervoorstelling 'De zaak Alberti' ontving hij nominaties voor de Ton Lutz Prijs 2005 en de BNG Theaterprijs 2006.
Na zijn opleiding was hij enkele jaren artistiek leider van zijn theatergroep Spic&Span. Daarna werkte hij onder anderen met regisseurs Ria Marks, Ko van den Bosch, Simon McBurney, Ari Deelder en Timor Steffens aan producties voor Theatergroep WAK, Productiehuis Rotterdam, De Nationale Opera, Senf Theaterpartners en de Vrienden van Amstel Live.

Televisie | Stem
Op televisie speelde hij onder meer gastrollen in Penoza, Heer&Meester, Flikken Rotterdam en De Mannentester. In Goede Tijden Slechte Tijden speelde hij advocaat Evert Govaert. Daarnaast speelde hij in de NTR Kort 'Klein' van Sanne Vogel en in de korte film 'Koud' van Raymon Hilkman. Ook was hij te zien in commercials voor Aegon en LOI. Als stemacteur verzorgde hij de voice-over voor de 3doc 'Gabbers!' van regisseur Wim van der Aar en verleende zijn stem voor radiospots voor de Makro en FNV. Ook werkt hij regelmatig voor de Hoorspelfabriek op Radio 1.

Theater
Erik is met name bekend om de producties waarmee hij afgelopen jaren op de zomerfestivals stond. Zo speelde hij op De Parade, Oerol, Lowlands, Over het IJ en de Karavaan. Met name 'Man met de Hamer' (WAK), 'Buurman&Buurman XL' (Senf), 'Lost&Found' & 'Katapulta' (De Glazen Kin) zorgden voor bruisende zomers, volle theatertenten en stadspleinen in binnen- en buitenland.
Daarnaast was hij voor de Nationale Opera tweemaal als poppenspeler verbonden aan de magische bewerking van 'Die Zauberflöte' van regisseur Simon McBurney. Bij Productiehuis Rotterdam speelde hij in regie van Ari Deelder in het grimmige sprookje 'Paradisus' (Schöne Welt).
Tijdens zijn studie aan de Acteursopleiding richtte hij samen met dramaschrijver Enver Husicic en actrice Trudie Lute Theatergroep Spic&Span op. Zij maakten vier voorstellingen die landelijk te zien waren: 'Catch 22', 'Binnen waait de wind om het Huis', 'De zaak Alberti' en 'Baboesjka'.

Presentatie
In opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie presenteerde Erik de Week van de Veiligheid. Daarnaast werkt Erik als presentator voor verschillende evenementen bureaus, bedrijven en organisaties. Zijn inzet varieert van het hosten van een festival, quiz, congres of bedrijfspresentatie of het werken als (trainings-)acteur. Zo presenteerde hij verschillende evenementen voor Netflix, Heineken, Menzis, Albert Heijn, Dreft, Red Bull, Movies that Matter en Vodafone