Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Erik van Welzen
Erik van Welzen
Erik studeerde in 2005 af aan de Acteursopleiding Utrecht als acteur/ theatermaker.

Hij speelde op de Parade, Oerol, Fringe, Festival a/d Werf, Over het IJ, Serie Nieuwe Theatermakers, ITS, Boulevard of Broken Dreams Berlijn en vele schouwburgen en zalen in het land.

Op televisie speelde hij gastrollen in Penoza II, Flikken Maastricht, Divorce, StartUp, Smeris, Moordvrouw, Amsterdam E.V.A en Goede Tijden Slechte Tijden.

Hij speelde in de NTR Kort ‘Klein’ (2011) van Sanne Vogel en had een gastrol in ‘Toegetakeld door de Liefde’ (2012), het speelfilmdebuut van Ari Deelder.

Daarnaast was hij als voice-over te horen in de documentaire Gabbers! (2013) van regisseur Wim van der Aar.

In 2013 speelde hij, onder regie van Ria Marks, in de goed ontvangen voorstelling ‘Man met de Hamer’ van Theatergroep WAK. De fysieke veldslag over 4 mannen, die zich in hun zelfgebouwde houten fabriek tot elkaar moeten zien te verhouden, maakte een succesvolle tournee langs de zomerfestivals.

Als acteur/ poppenspeler was hij in 2012 betrokken bij de moderne bewerking van ‘die Zauberflote', in regie van de onderscheiden Britse theaterregisseur Simon McBurney. (imdb)

Samen met Daniel van den Broeke van Theatergroep De glazen Kin speelde hij de voorstellingen ‘Katapulta’ (2009-2010) ‘Lost & Found’ (2008) en op alle bekende Nederlandse zomerfestivals en festivals in Duitsland en Oostenrijk.

Op de Acteursopleiding Utrecht richtte hij, samen met dramaschrijver Enver Husicic en actrice Trudie Lute, theatergroep Spic&Span op. Tussen 2004-2008 maakten zij vier voorstellingen, die door heel Nederland te zien waren.
Voor zijn regie van ‘de zaak Alberti’ werd Erik genomineerd voor de Ton Lutzprijs 2005 en de BNG Theaterprijs 2006.

Ook werkt Erik als presentator/ acteur in opdracht voor verschillende evenementenbureau’s, bedrijven en organisaties.
Zijn inzet varieert van het presenteren van een festival, het hosten van een quiz, congres of bedrijfspresentatie of het werken als trainingsacteur.

Erik wordt zakelijk vertegenwoordigt door het agentschap van Henze Pegman.