Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Dewi Evita Reijs
Dewi Evita Reijs
Dewi studeerde af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie met als afstudeerrichting Toneel.

Haar afstudeervoorstelling BOVEN JE HOOFD werd geselecteerd voor het IT's Festival. Haar stage liep ze bij Theatergezelschap Huis a/d Amstel in DON CARLOS regie Liesbeth Colthof. Na haar afstuderen speelde o.a. in DE HONGERENDE WEG i.s.m. Firma Rieks Swarte en ZIEK/ DE INGEBEELDE ZIEKE (beide van Huis aan de Amstel), CRUX/THE CRUCIBLE van Theater Cosmic en SIVAS en TOLKEN van Theater Rast. Ook speelde ze in de HEREN VAN DE THEE in regie van Ger Thijs. Genomineerd voor de AVRO Toneel Publieksprijs en winnaar van de Delftse Kijker. In 2012 was Dewi te zien in THE PRINCIPLES OF CERTAINTIES onder regie van Peer van den Berg. Met haar persoonlijke verhaal over haar vriendengroep uit Rotterdam presenteerde ze zichzelf op het festival 'Voor de Leeuwen#1' van MAAS TD in de zomer van 2013. Verder was Dewi te zien in GEWOON van Esther Gerritsen en in PROEFMONSTER van Bor Rooyackers.

Naast haar toneelwerkzaamheden speelde ze gastrollen in o.a.
SHOUF SHOUF de serie, HET SINTERKLAASJOURNAAL, FLIKKEN MAASTRICHT, SEINPOST DEN HAAG, DANNI LOWINSKI , A'DAM E.V.A., MOORDVROUW en NIEUW TEXAS (BE).
Ook is ze bekend van de DOUWE EGBERTS, UPC, ETOS en de TEMPO TEAM commercial. Ze was te zien in de films WOLF, YUREI, ERNST, BOBBIE EN DE GESLEPEN ONIX, DE EIN FAN `E WRÃLD en DOLFJE WEERWOLFJE en ACCEPTED.

In 2014 speelt ze in een reprise van de voorstelling GEWOON en een komische rol in de serie "10 Manieren.." in opdracht van RTL, regie Teun Senders. Naast verschillende gastrollen in 2014 was ze ook te zien in de korte Indische film PERJALANAN (THE JOURNEY). Dewi werkte deels aan het scenario mee. De film werd onder andere geselecteerd voor het Balinale International Filmfestival en CinemAsia Filmfestival.

In 2015 schreef ze het scenario van de korte film DE HEILIGE MAAGD met in de hoofdrollen Liz Snoijink en Klemens Patijn. In het najaar maakt ze haar regiedebuut met de zelfgeschreven jeugdfilm DEBIEL. De hoofdrol wordt vertolkt door Rahima Gungor die een verstandelijke beperking heeft. Rahima speelt samen met o.a. Maryam Hassouni.

In seizoen 2015/2016 speelt Dewi de rol van Oerip in DE STILLE KRACHT onder regie van Ivo van Hove bij Toneelgroep Amsterdam. In het najaar van 2016 zal Dewi te zien zijn als Anna van Meegeren in de film EEN ECHTE VERMEER (A Real Vermeer) van regisseur Rudolf van den Berg over meester vervalser en kunstenaar Han van Meegeren.