Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
David Goddyn
David Goddyn
David (1977) studeerde vier jaar aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem richting docent Theater en werd na zijn afstuderen (1999) aangenomen op de Amsterdamse Toneelschool, waar hij zich voor nog eens vier jaren volledig focust op zijn acteren. Ook snuffelt hij in deze periode al een beetje aan de praktijk met rolletjes in verschillende televisieproducties (o.a. “Baantjer”, “Finals” en “Spangen”) en met toneelproducties zoals “Lied in de Schemering” (Jv/d Ende produkties).

Na zijn afstuderen aan de Toneelschool (2003) werkt hij o.a. als freelance acteur en theatermaker bij verschillende theater-, tv-, en filmproducties en speelde hij gastrollen in verschillende tv series zoals “Rozengeur & Wodkalime”, “Ernstige Delicten”, “Keyzer en de Boer Advocaten” en “Gooische Vrouwen”. Ook was hij te zien in de speelfilms “Gebroken Rood”, “Oorlogsrust” en “De Storm”.

In het theater speelde David o.a. in de voorstellingen “Atalanta” (Theatergroep Oostpool), “Serial Killers” (Kik productions), “Hotel Bommelding”(MuzTheater) en “The Woman in Black” (Thrillertheater).

Hij bedenkt, maakt en speelt meerdere theaterconcepten zoals “Krop Op” en “Caroussel” (i.s.m. Kim Scheerder en Beer Muziektheater producties) en o.a. de eigen geproduceerde voorstellingen “Niet Voeren” en “Altitude” met o.a. de Klemens Patijn (Goed Gezelschap) voor de verschillende theaterfestivals zoals Oerol en De Parade.

Tevens benutte hij zijn regietalent bij verschillende produkties in de functie van regie-assistent. Zo assisteerde hij o.a. Ton Lutz en was hij assistent bij de producties “De vrouw die haar man opvrat” (v/d Ende theaterproducties) en “La Bij” (Senf).

De meeste bekendheid kreeg David toen hij vanaf 2006-2007 voor twee seizoenen de rol van Freddy speelde in de telenovelle “LOTTE”. (de nederlandse versie van “Ugly Betty”) en was hij ook te zien als Mark Wouters in de spannende Avro jeugdserie “2012, het jaar nul” en in de series “A’dam e.v.a.” en “Flikken Maastricht”.

David is ook werkzaam als speldocent op verschillende theateropleidingen en tevens stemacteur/voice-over voor radio- en tv-commercials.
voor meer info kijk op www.davidgoddyn.nl of mail naar info@davidgoddyn.n.