Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Daan Colijn
Daan Colijn
Daan Colijn studeerde in 2009 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.
Tijdens zijn opleiding speelde Daan in de film De Storm, liep hij stage bij Bos theaterproducties in de voorstelling Schateiland en de voorstelling Power van Toneel groep de Appel waarmee hij toerde door Zuid-Afrika. Hij studeerde af met de voorstelling Wust en zijn eigen locatievoorstelling Ondragelijk. Na zijn afstuderen speelde Daan op het 'Linz 09 European capital of culture festival' in Oostenrijk, de rol van Mortimer in Maria Stuart.

Als jonge theatermaker zat Daan in het tweejarig traject Atelier Oerol op Terschelling. Als regisseur was hij o.a. verantwoordelijk voor de voorstellingen Koffie en Cake (Over het IJ festival), Louter Kabouter (Oerol), OMA (Krakeling), Creaturen (Over het IJ/5D Festival) en won met het theatercollectief Club Silenzio in 2012 de Fringe Silver Award waarna in 2013 de voorstelling Club Silenzio in Space werd gemaakt.

Op TV speelde Daan een van de hoofdrollen in de jeugdserie Raveleijn, Holland's Next Talkshow, Eileen en de OneNightStand Lang zal ze leven. In de eerste Nederlandse fantasy thriller Magistratus speelt hij de rol van Victor.

Daan speelde de afgelopen 1.5 jaar de rol van Paul in de musical hit 'Soldaat van Oranje' en zal de aankomende maanden te zien zijn als prinses Willeke in 'De gelaarsde poes' van het RO Theater onder regie van Pieter Kramer.

Daan is tevens een zanger (bariton) en heeft een dans achtergrond (vooropleiding: Dansacademie Lucia Marthas).
www.daancolijn.com