Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Carolina Mout
Carolina Mout
Carolina is in 1986 afgestudeerd aan de Akademie voor Kleinkunst en dus al 25 jaar ‘multi-inzetbaar’ werkzaam in de showbizz.
Vlak na haar opleiding richtte zij een eigen muziektheatergroep op: ‘De Meisjes’, waarmee zij in 1988 een Zilveren Harp heeft gewonnen. Carolina schreef het merendeel van de teksten en vocale arrangementen.
Daarna ging zij solo met haar one woman show ‘De diva en de draak’. (regie: Kees Prins en Rob van Woerkom). Met Bodil de la Parra schreef en speelde ze twee toneelstukken, beide geregisseerd door Matthijs Rumke. Met het eerste stuk ‘Orgeade Overzee’ hebben de dames de H.G. van der Viesprijs gewonnen, een letterkundige prijs voor beste toneelstuk en in ‘De rode urn’ werden ze op het toneel bijgestaan door Wimie Wilhelm en Margot Ros. Daarna een kerstlunchvoorstelling van Bellevue, als heks in ‘een Macbeth’ van het Muztheater en theaterconcerten: ‘Carolina Moon’. Ze schreef en presenteerde in opdracht van grote bedrijven (w.o. Bouwfonds, NS, ING en ABN/Amro).
Ze speelde La Commodia in ‘Beauty and the beast’, en werd genomineerd voor een John Kraaykamp musical award. Carolina werkte mee aan vier M lab producties, ‘Bingo!’ ‘Misery’, ‘De geheime tuin’ en ‘Maria!’. In 2010 een hoofdrol in ‘Crazy Shopping’ (Stardust Theatre) en in juni 2012 stond zij negen keer in Het Werkteater met haar zelf geschreven en – geproduceerde personality show ‘Mout & de zware jongens’. Meteen daarna speelde zij Max in ‘Zadelpijn 2 / Het verwende nest’ (genomineerd voor de Toneelpublieksprijs), gaf masterclasses bij My voice in jazz en regisseerde vier theater solo’s aan vierde jaars conservatorium studenten. Ze zong een cd in: Maanstrand, Braziliaanse songs met Nederlandse teksten en gaf naar aanleiding daarvan een aantal concerten. Er volgden gastrollen in de familiefilms Bobby en de geestenjagers en in Loenatik te gek!. Onder de naam Mout & de zware jongens treedt zij op met een trio o.l.v. Nico van der Linden, binnenkort maandelijks op het station in Haarlem: De Wachtkamer. Ze schrijft en regisseert een muziektheaterstuk i.o.v. het Baarnsch Lyceum, schrijft een toneelstuk en een dinner show en zingt in een close harmony groep.
Op tv is heeft zij gastrollen gespeeld in een tiental komedies en series en drie jaar lang een bijrol gespeeld in de AH commercials.
Last but not least behoort ze al 25 jaar tot de meest gevraagde stemactrices; ze spreekt commercials en bedrijfsfilms in en is bijv. te horen als de voice mail stem van Vodafone en in het OV van Rotterdam en Den Haag en omstreken.