Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Brechtje Kat
Brechtje Kat
Brechtje Kat wordt geboren in 1982 in Westzaan. Ze woont sinds 2010 in Amsterdam.
Ze studeerde aan its DNA de theatervooropleiding in Amsterdam.
Hierna studeert ze zang aan het Conservatorium in Alkmaar, 1 jaar.
Dan studeert ze twee jaar aan de Dansacademie in Amsterdam, ze wordt aangenomen en studeert twee jaar “docent theaterdans”. Ondertussen mist ze het toneelspelen en zingen en besluit auditie te doen in Antwerpen, aan het Herman Teirlinck Instituut. Ze wordt aangenomen en een lang gekoesterde wens gaat in vervulling. Studeren aan de Kleinkunst Academie. In 2009 behaald zij hier haar diploma.

Ze speelt sinds 2010 bij diverse theatergroepen waaronder de Veenfabriek in Leiden, de theatertour van Stichting Cliniclowns Nederland en jeugdtheater Sonnevanck in Enschede.

Ondertussen werkt Brechtje ook aan haar eigen muziek. In oktober 2012 staat ze voor het eerst met haar soloprogramma “Vaarland” op de planken. Een voorstelling met sketches en anekdotes over haar geboortedorp Westzaan versus de “grote stad” omringt door liedjes met prachtige muzikanten, “kleinkunst op de klanken van fado en soul”. In november 2013 brengt ze haar liedjes uit op de cd Vaarland.
Op 6 februari 2016 staat ze met dit werk, in de finale van de Nekka-wedstrijd te Antwerpen.

Momenteel is Brechtje "Artist in Residence" bij VondelCS samen met haar collega Tirza de Boer.
Ze werkt hier als duo, KAT met de t van TIrza, aan hun theatervoorstelling Paradijsvogel, waarmee het duo in de halve finale van Cameretten 2015 stond.

Ook staat haar tweede album release gepland voor november 2016.