Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Bob Stoop
Bob Stoop
Acteur & Voice-Over

Nederland Gezellig!, Brimstone, Riphagen, Vechtershart, Zwarte Tulp, De Fractie, Project Orpheus, 4Jim, Smeris, Penoza, Toren C, Hartenstraat, De Bende van Oss, Gooische Vrouwen, Flikken Maastricht, Dokter Tinus, Zwarte Tulp, Noord/Zuid... en de stem van Vincent van Gogh in het Van Gogh Museum.

Voor mijn hoofdrol in de film Onvoorwaardelijk won ik de prijs ‘Beste Acteur’ bij de Delta Shorts op Film by the Sea 2012. De film Het Leven van Geert Groote is op dit moment finalist op het New York TV & Film Festival.

Zie: bobstoop.nl of imdb.me/bobstoop.

Na een afgeronde studie economie met als tweede studie filosofie, studeerde ik in 2003 af aan de Theaterschool Amsterdam. Ik speelde, schreef en regisseerde diverse theatervoorstellingen in Nederland en België. Eerst voornamelijk experimentele voorstellingen in het vlakke vloer cirquit, later de grote zalen zoals bijvoorbeeld met Monty Python’s Spamalot, Aïda van Verdi voor de Nederlandse Opera en Het Orkest van de Eeuw met het voltallige Noord Nederlands Orkest.

Vanuit het vakmanschap van acteren word ik veelvuldig gevraagd als voice-over. Zo ben ik de stem van Vincent van Gogh in het Van Gogh Museum, spreek ik kinderboeken in en leen ik mijn stem aan diverse reclames en bedrijfsfilms. Ook beschik ik over een eigen professionele opnamestudio van waaruit ik supersnel kan aanleveren.

De commercial ‘Holland Casino – Man-Vrouw’ won de prijs beste radiocommercial vakjury bij de RAB Awards 2016. Ook spreek ik veel dialogen in voor radiocommercials. ‘Amstel Radler – Ringbandjes’ was finalist voor de publieksprijs bij de RAB Awards 2016.

Benieuwd naar meer? Check bobstoop.nl.
'Costa del Sol' 'Costa del Sol' 'De Bende van Oss' 'De Bende van Oss' 'Oostvaardersplassen' 'Oostvaardersplassen' 'Zelfbehoud' 'Zelfbehoud'
BobStoop Voice-Over Compilatie Commercial
BobStoop Voice-Over Compilatie Corporate
BobStoop Voice-Over Compilatie Accenten
Bob Stoop Bob Stoop Bob Stoop - Acteur Bob Stoop - Acteur Raafh Raafh