Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Alexandra Alphenaar
Alexandra Alphenaar
Alexandra is een ervaren actrice, zowel in het theater als op televisie. Ze werd voor het grote publiek bekend door haar rol als Ronja Huygens in Goede Tijden Slechte Tijden.

Ze begon haar carrière in ‘Lustrum’ van Brigitte Kaandorp en Bert Klunder. Speelde mee in de rockmusical ‘Ren Lenny Ren’ van Acda en de Munnik en was te zien in ‘Turks Fruit’ de musical naar het boek van Jan Wolkers. In 2007 maakte Alexandra kennis met het witte doek door haar rol in ‘ Tiramisu’, een film van Paula vd Oest. Vervolgens vertolkte zij de rol van Liesl in de ‘Sound of Music’ en stond zij naast Edwin Rutten in de musical ‘Dokter Dolittle’. Eind 2011 tourde zij langs de Nederlandse theaters met het door Dick van den Heuvel geschreven en geregisseerde Nightmare de Musical.

In de laatste twee maanden van 2012 speelde Alexandra de solovoorstellling Christiane F. naar het gelijknamige boek. En op televisie was Alexandra te zien in het eerste seizoen van Divorce en het tweede seizoen van Overspel.

Tot juni 2013 tourde ze langs de Nederlandse theaters in de musical Buddy Holly. In het seizoen 2013 / 2014 stond Alexandra in het theater met de toneelversie van Baantjer. Vanaf september 2014 tourt ze langs de theaters met de familievoorstelling De Kleine Kapitein. In het voorjaar van 2015 is ze te zien in Flikken Maastricht en t\' Schaep Ahoy.