Inloggen
Wachtwoord opvragen
Onthouden
Ad Knippels
Ad Knippels
Ad studeerde af aan de Amsterdamse Toneelschool in 1997. Hij volgt zanglessen bij Alberto ter Doest. Hij geeft zelf spel les aan de Music Academy in Haarlem.

Hij speelde de afgelopen jaren o.a. in Verlies naar Nicci French, When Harry met Sally, Karakter en Huisgoden. Hij heeft vele voorstellingen in het Amsterdamse Bos gespeeld (waaronder Don Q. en de titelrol in Ivanov) en veel gewerkt bij Oostpool in stukken van Peer Wittenbols onder regie van Rob Ligthert.

Op musical- en muziektheatergebied was hij te zien in Ciske de Rat (inspecteur Muysken, us Bruys en Vader), Mamma Mia (Harry), Spring Awakening (alle mannenrollen), Who’s afraid of Woody Allen en Grand Hotel (Otto Kringelein).

Ad was te zien in veel televisieseries, zoals Dokter Tinus, Dokter Deen, Danni Lowinski, A’dam & e.v.a, Moordvrouw en Levenslied, en films als de Storm, Lepel, Lek en Lucia de B.

Ad won in 2011 een John Kraaijkamp Musical Award voor zijn rol in Spring Awakening, onder regie van Paul Eenens. In 2013 was hij te zien in de musical Love Story.

Dit jaar speelt hij de rol van Kapitein von Trapp in de succesvolle musical The Sound of Music.